Toimintamme
Ajankohtaista
- Vertaistukiviikonloppu Kuusamossa 13.–15.9.2024 Nuorisokeskus Oivangissa Lapin Perhehoitajien 30-vuotisjuhlan merkeissä. Majoitus 2-4 hengen huoneissa. Omavastuuhinta koko viikonlopulta täysihoidolla 50€/aikuinen, lapset ilmaiseksi!
Ilmoittautumiset 13.8.2024 mennessä: https://www.flomembers.com/lapin-perhehoitajat/events/register/c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b
Ohjelma vahvistuu lähempänä. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Jos olet toiminut yli 10 vuotta perhehoitajana ja haluat ansiomerkin, laita sähköpostia niin tiedämme varata riittävästi ansiomerkkejä. - Lue tästä toukokuun 2024 jäsenkirje.
Vertaistoiminta
- Vertaisryhmät kokoontuvat Kemissä ja Rovaniemellä kerran kuukaudessa:
Kemi: ke 12.6 klo 17-19, ti 20.8, ti 17.9, ti 22.10, ti 19.11, ti 10.12 klo 17-19
Järjestökeskus Silta/kokoustila Luotsi. Yhteyshenkilönä toimii Maarit Patokoski.
Rovaniemi: 17.8 klo 15-17/ 7.10 klo 17-19/ 9.11 klo 15-17/ 3.12 klo 17-19 Kansalaistalo, Rovakatu 23. Yhteyshenkilönä toimii Liisa Niemelä.
- Haluaisitko toimia vertaisryhmän ohjaajana alueellasi? Ota yhteyttä, jos kiinnostuit: lapinperhehoitajat@gmail.com tai p. 040 541 0602 siht. Maarit Patokoski
Yhdistyksen säännöt
1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA
Yhdistyksen nimi on Lapin Perhehoitajat ry, kotipaikka Kemin kaupunki ja toimialue Lapin maakunta.
2. TARKOITUS JA TOIMINTA
Yhdistyksen tarkoituksena on toimia perhehoitajien ja muiden sijaishuoltoa tuottavien tahojen sekä perhe- ja muuhun sijaishoitoon sijoitettujen aseman kehittäjänä ja oikeuksien puolustajana, ylläpitää yhteyksiä viranomaisiin ja päätöksentekijöihin, edistää jäsenistönsä koulutus- ja virkistystoimintaa, tukea yhdistyksen jäseniä aatteellisesti heidän työssään sekä toimia yhdistyksen jäsenistön ja alan muiden toimijoiden sekä yhteisöjen yhdyssiteenä. Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti riippumaton.
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä neuvottelu-, koulutus- ja virkistystoimintaa sekä toimittamalla ja kustantamalla alaa koskevaa tiedotusmateriaalia. Yhdistys harjoittaa tarkoitukseensa liittyvää julkaisu- ja tiedotustoimintaa sekä ryhtyy yhdistyksen tarkoitusta palveleviin muihinkin edellä mainitun kaltaisiin toimenpiteisiin. Taloutensa tueksi yhdistys järjestää asianomaisella luvalla konsertteja, näyttelyitä, iltamia, naamiaisia, myyjäisiä, huutokauppoja tai muita vastaavia yleisötilaisuuksia, rahankeräyksiä ja arpajaisia. Lisäksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia, jälkisäädöksiä, omistaa ja hallita kiinteää omaisuutta sekä perustaa rahastoja. Näiden suhteen toimitaan Suomen laissa säädetyllä tavalla.
3. JÄSENET
Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yhdistyksen hallituksen hyväksymät perhehoitajat, joilla on lyhyt- tai pitkäaikaisessa ympärivuorokautisessa hoidossa kunnan, kuntayhtymän tai muun vastaavan tahon kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti lapsia, vanhuksia, kehitysvammaisia tai muita heihin verrattavia henkilöitä tai jotka ovat aiemmin toimineet vastaavissa tehtävissä tai jotka ovat käyneet perhehoitajan ennakkovalmennuksen ja jotka hyväksyvät näiden sääntöjen 2§:ssä määritellyn tarkoituksen sekä suorittavat vuosikokouksen kulloinkin erikseen määräämän jäsenmaksun. Varsinaisilla jäsenillä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo-, puhe-, esitys- ja äänioikeus.
Yhdistyksen kumppanuusjäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yhdistyksen hallituksen hyväksymät yksityiset henkilöt, jotka työskentelevät ammatillisessa perhekodissa tai muussa vastaavassa laitoksessa, jossa hoidetaan huostaan otettuja lapsia vanhuksia, kehitysvammaisia tai muita heihin verrattavia henkilöitä tai jotka ovat aiemmin toimineet vastaavissa tehtävissä ja jotka hyväksyvät näiden sääntöjen 2§:ssä määritellyn tarkoituksen sekä suorittavat vuosikokouksen kulloinkin erikseen määräämän jäsenmaksun. Kumppanuusjäsenillä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus.
Yhdistyksen nuorisojäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yhdistyksen hallituksen hyväksymät 13-18 -vuotiaat nuoret, jotka asuvat yhdistyksen varsinaisen jäsenen tai kumppanuusjäsenen jäsenyysehdot täyttävän henkilön perheessä tai ovat sijoitetut laitokseen, jonka henkilökunta täyttää yhdistyksen kumppanuusjäsenyydelle asetetut jäsenehdot. Nuorisojäsenillä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.
Yhdistyksen kannatusjäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yksityiset henkilöt tai oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenillä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.
Yhdistyksen vapaajäseninä voivat jatkaa kaikki yhdistyksen varsinaisina jäseninä näiden sääntöjen 3 §:n 1. momentin mukaisesti toimineet perhehoitajat, joiden toimeksiantosuhde on päättynyt ja jotka hyväksyvät näiden sääntöjen 2§:ssä määritellyn tarkoituksen. Vapaajäsenyys astuu voimaan jäsenen pyynnöstä yhdistyksen hallitukselle toimeksiantosopimussuhteen päättymistä seuraavan vuoden alusta. Vapaajäsenillä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.
Yhdistyksen kunniajäseneksi voidaan yhdistyksen hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa. Kunniajäsenellä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.
Varsinaisilta jäseniltä, kumppanuusjäseniltä ja kannatusjäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen kullekin jäsenryhmälle päättää vuosikokous.
Kunnia- ja vapaajäseniltä sekä nuorisojäseniltä ei peritä jäsenmaksua.
Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
4. JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, taikka ilmoittamalla erosta kokouksen pöytäkirjaan.
Yhdistyksen hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai on muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.
Asian päättää yhdistyksen hallitus, mutta erotetulla on oikeus vedota asiassa yhdistyksen kokoukseen. Vetoomus on osoitettava yhdistyksen hallitukselle tiedoksisaannista 14 päivän sisällä. Tiedoksisaanti katsotaan tapahtuneen 7 päivän kuluessa postituksesta.
5. TOIMIELIMET
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja sekä nolla – kymmenen (0-10) muuta jäsentä.
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
Hallitus valitsee keskuudestaan tai ulkopuoleltaan muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta ja on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä.
Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
6. HALLITUKSEN TEHTÄVÄT
Hallituksen tehtävänä on:
- toteuttaa yhdistyksen kokousten päättämät asiat,
- valmistella kokouksissa esille tulevat tärkeimmät asiat ja hoitaa yhdistyksen juoksevat asiat,
- hoitaa yhdistyksen varoja ja muuta omaisuutta yhdistyksen tarkoitusperien kannalta edullisimmalla tavalla,
- toimia kantajana ja vastaajana yhdistyksen puolesta,
- huolehtia sihteerin ja rahastonhoitajan vaihtuessa hoidossaan olleen omaisuuden tarkastuksesta,
- valita ja erottaa yhdistyksen toimihenkilöt sihteeriä ja rahastonhoitajaa lukuun ottamatta, päättää heidän palvelussuhteensa ehdoista sekä valvoa heidän toimintaansa,
- laatia ja valmistella yhdistyksen vuosikokouksen esityslista sekä
- suorittaa muut hallitukselle annetut tehtävät
Hallitus on toiminnastaan vastuunalainen yhdistyksen kokoukselle.
7. HALLITUKSEN KOOLLEKUTSUMINEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Yhdistyksen hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, mukaan lukien puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, on paikalla.
Jokaisella hallituksen jäsenellä on yksi ääni. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, vaaleissa kuitenkin arpa.
8. YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN
Yhdistyksen nimen kirjoittavat joko hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa tai hallituksen oikeuttama hallituksen jäsen yksin.
9. YHDISTYKSEN TILIKAUSI
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
10. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKASTUS
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja yhdistyksen hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kolme viikkoa ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle.
11. YHDISTYKSEN KOKOUKSET
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä kalenterivuoden neljännen kuukauden loppuun mennessä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo aiheelliseksi tai kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä määrätyn asian käsittelemiseksi kirjallisesti yhdistyksen hallitukselta pyytää. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty kirjallisesti hallituksen puheenjohtajalle tai varapuheenjohtajalle.
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
12. YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUS
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta jäsenelle postitetulla jäsenen ilmoittamaan postiosoitteeseen lähetetyllä kirjeellä tai jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen toimitetulla sähköpostilla tai jäsenen ilmoittamaan matkapuhelimeen toimitetulla tekstiviestillä tai sanomalehti Lapin Kansa ilmoituksella. Kokous on päätösvaltainen, kun se on lain edellyttämällä tavalla koolle kutsuttu.
13. ETÄOSALLISTUMINEN KOKOUKSEEN
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
14. VUOSIKOKOUS
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- Kokouksen avaus
- Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
- Vahvistetaan läsnäolevien kokousedustajien äänioikeus sekä todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Hyväksytään kokouksen työjärjestys
- Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
- Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
- Päätetään jäsenmaksujen suuruudet
- Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio
- Valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja 0 – 10 muuta jäsentä
- Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
- Kokouksen päättäminen
Mikäli jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle viimeistään kuukausi (30 vuorokautta) ennen kokousta, jotta asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
15. SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
Hyväksytty yhdistyksen kokouksessa 22.5.2017
Hyväksytty Patentti- ja Rekisterihallituksessa X.6.2017
Tietosuojaseloste
TIETOSUOJASELOSTE – yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 § Laatimispvm: 26.02.2021 | |
1. Rekisterinpitäjä | Yhdistys: Lapin Perhehoitajat Ry Postiosoite: Ranuantie 21C, 95200 Simo Puhelin: 040 541 0603 Sähköposti: lapinperhehoitajat@gmail.com |
2. Rekisteriasioista vastaava henkilö ja/tai yhteyshenkilö | Maarit Patokoski Puhelin: 040 541 0603 Sähköposti: lapinperhehoitajat@gmail.com |
3. Rekisterin nimi | Jäsenrekisteri |
4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus / rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen säilytysaika. | Henkilötietojen käsittelyn perusteena on yhdistyksen oikeutettu etu yhdistyksen jäsenyyden perusteella (yhdistyslaki). Yhdistyslaissa luetellaan tiedot, jotka yhdistyksen tulee ilmoittaa jäsenrekisteriin merkittäviksi. Jäsenistä pidetään jäsenluetteloa. Lisäksi henkilötietoja käsitellään tiedotustoiminnassa, kuten jäsentiedotteet, yhdistyksen itsensä tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa järjestämät tapahtumat ja koulutukset. Tapahtumista ja koulutuksista kootaan osallistujalistoja sekä muita tapahtuman järjestämiseen tarvittavia tietoja. Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin henkilötiedon käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista. Tapahtumien ja koulutusten osallistujalistoja säilytetään niiden järjestelyjen vaatiman ajan, kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan (tapahtuman/koulutuksen käytännön järjestelyitä varten ja tapahtumaan liittyvään yhteydenpitoon, esim. palautekyselyihin sekä esitysmateriaalien ja linkkien jakamiseen, laskutusta varten). |
5. Rekisterin tietosisältö | Käsittelemme jäsenrekisterin yhteydessä seuraavia jäsenen henkilötietoja: Jäsenen perustiedot: täydellinen nimi, syntymäaika Jäsenen kotipaikka Jäsenen yhteystiedot: postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite Perhehoidon muoto (lasten, vammaisten henkilöiden, ikäihmisten perhehoitaja) Jäsenyyden alkamisajankohta |
6. Mistä tiedot saadaan? | Yhdistyksemme saa tiedot henkilöltä itseltään hänen liittyessään yhdistyksen jäseneksi. |
7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset. | Luovutamme henkilötiedot Perhehoitoliitto ry:lle, joka hoitaa jäsenlaskutuksen (tietojen käsittely) ja ylläpitää lehtirekisteriä, jonka perusteella jäsenet saavat jäsenetuna Perhehoito -lehden. Perhehoitoliitolla on käsittelysopimus Flow Apps Oy:n kanssa, jonka tuotealustaa ko. rekistereiden tallentamisessa ja käytössä käytetään. Rajoitettu määrä tietoja voidaan luovuttaa kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi nimitietojen ilmoittaminen hotellin tai muun majoituksen järjestäjälle majoitusvarausten hoitamista varten. Ylimääräisiä, asioiden hoitoon liittymättömiä tietoja ei välitetä näissä yhteyksissä. Tietoja ei luovuteta muihin käyttötarkoituksiin ilman henkilön erillistä suostumusta. |
8. Tietojen siirto Eu:n tai Etan ulkopuolelle | Emme välitä tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle. |
9. Rekisterin suojauksen periaatteet | Henkilötietoja käsittelevät yhdistyksen jäsensihteeri, hallituksen puheenjohtaja ja sihteeri sekä tarvittaessa tapahtumien ja koulutusten vastuuhenkilöt. Jäsenrekisterin henkilötiedot säilytetään sähköisessä muodossa Perhehoitoliiton ylläpitämässä jäsenrekisterissä, joka toteutetaan Flo Apps Oyn tuotealustan FlowMembers -sovelluksella. Sähköisessä muodossa olevaan aineistoon pääsy on rajattu jäsensihteerille henkilökohtaisia käyttöoikeuksia, käyttäjätunnuksia ja salasanoja käyttäen. Manuaalinen aineisto säilytetään lukituissa tiloissa jäsensihteerin ja/tai puheenjohtajan kotona. Huolehdimme, ettei rekisteröidyistä säilytetä rekisterissä käsittelyn tarkoituksiin nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja. Oikaisemme tai hävitämme tällaiset tiedot viipymättä. |
10. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista tai poistoa | Rekisteröidyllä henkilöllä on oikeus tarkastaa itseä koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia virheellisen tiedon korjaamista tai poistamista, mikäli sille on lailliset perusteet. Rekisteröidyllä on myös oikeus peruuttaa suostumus tai muuttaa sitä. Rekisteröidyllä henkilöllä on tietosuoja-asetuksen mukaisesti oikeus vastustaa tai pyytää tietojen käsittelyn rajoittamista sekä tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle. Erityisistä henkilökohtaisista syistä on oikeus myös vastustaa itseen kohdistuvaa profilointia ja muita käsittelytoimia. Vaatimuksen yhteydessä rekisteröidyn tulee yksilöidä se erityinen tilanne, johon perustuen hän vastustaa käsittelyä. Yhdistys voi kieltäytyä toteuttamasta vastustamista koskevaa pyyntöä ainoastaan laissa säädetyin perustein. Tarkastuspyyntö tai tietojen korjaus-/poistopyyntö tulee tehdä kirjallisesti omakätisesti allekirjoitetulla kirjeellä tai henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän luona.Kirje osoitetaan osoitteeseen: Ranuantie 21c, 95200 Simo Henkilökohtaisesta tapaamisesta on sovittava etukäteen, yhteydenottopyyntö voidaan tehdä sähköpostitse osoitteeseen: lapinperhehoitajat@gmail.com |
11. Tietosuojaselosteen muutokset | Mikäli muutamme tätä selostetta, laitamme muutokset näkyville selosteeseen päivättyinä. Mikäli muutokset ovat merkittäviä, voimme informoida näistä myös muulla tavoin, kuten sähköpostitse tai laittamalla sivuillemme asiasta ilmoituksen. |
12. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet |