Toimintamme
Hyvä Pohjois-Savon Perhehoitajat ry yhdistyksen jäsen, olisitko ystävällinen ja päivittäisit sähköpostiosoitteesi, jos se on muuttunut viime vuosina tai et ole saanut postia: hallitus.posape@gmail.com
Mikäli sinulla on ideoita, suunnitelmia tai ajatuksia, vinkkaa niistä samaan osoitteeseen: hallitus.posape@gmail.com
Ajankohtaista
Pohjois-Savon Perhehoitajat ry:n vuosikokous
Pidimme vuoden 2024 vuosikokouksen Huippu Centerin tiloissa 24.2.2024. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksessa läsnäolleita oli 8 henkilöä.
Toimintasuunnitelmien toteutuma tarkentuu myöhemmin hallituksen toimesta ja päivitetään tälle sivulle.
Yhdistyksen säännöt
YLEISTÄ
1§
Yhdistyksen nimi on Pohjois-Savon Perhehoitajat ry ja kotipaikka Kuopio.
2§
Yhdistyksen tarkoituksena on toimia perhehoitajien ja perhehoidossa olevien henkilöiden yleisten ja yhteisten etujen puolustajana, edistää jäsenistönsä koulutus- ja virkistystoimintaa sekä toimia perhehoitajien ja alan yhteisöjen yhdyssiteenä.
3§
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä neuvottelu-, koulutus- ja virkistystoimintaa, tekemällä aloitteita viranomaisille sekä harjoittamalla perhehoitoa koskevaa tiedotustoimintaa.
Yhdistyksellä on oikeus vastaanottaa testamentteja, lahjoituksia ja avustuksia, hankkia ja omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta, harjoittaa tilavuokrausta, sekä suorittaa varainhankintaa toimintaansa liittyvien korttien, merkkien, lelujen ja vastaavanlaisten tuotteiden myynnillä sekä valtakunnallisilla ja alueellisilla keräyksillä ja arpajaisilla.
4§
Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset hallituksen hyväksymät yksityiset henkilöt, jotka toimivat, ovat toimineet tai aikovat toimia perhehoitajina ja hyväksyvät näiden sääntöjen2§:ssä määritellyn tarkoituksen sekä suorittavat vuosikokouksen kulloinkin erikseen määräämän jäsenmaksun.
Kannatusjäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yksityiset henkilöt ja oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Kannatusjäsenet suorittavat vuosikokouksen kulloinkin määräämän kannatusjäsenmaksun. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
5§
Jäsenen joka haluaa erota yhdistyksestä tulee ilmoittaa tästä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Eroilmoituksen voi tehdä myös yhdistyksen kokouksessa kokouksen pöytäkirjaan merkittäväksi. Jäsenmaksut on maksettava sen kalenterivuoden loppuun saakka, jona eroaminen tapahtuu.
Jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä, jos hän laiminlyö jäsenmaksun maksamisen, rikkoo tahallisesti yhdistyksen sääntöjä tai muutoin toimii yhdistyksen tarkoitusta vastaan. Erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus.
TOIMIELIMET
6§
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittu puheenjohtaja, sekä kaksi – kymmenen (2-10) muuta jäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta ja on päätösvaltainen kun vähintään puolet sen jäsenistä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä.
7§
Hallituksen tehtävä on:
– valita keskuudestaan varapuheenjohtaja ja sihteeri sekä keskuudestaan tai ulkopuoleltaan muut tarvittavat toimihenkilöt ja määrätä heidän tehtävänsä.
-huolehtia yhdistyksen kokousten päätösten toteuttamisesta
– suorittaa muut hallitukselle annetut tehtävät
8§
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri; kaksi aina yhdessä.
9§
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta jäsenelle postitetulla jäsenen ilmoittamaan postiosoitteeseen lähetetyllä kirjeellä tai jäsenen ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen toimitetulla sähköpostilla tai jäsenen ilmoittamaan puhelimeen toimitetulla tekstiviestillä. Usealle samassa osoitteessa asuvalle jäsenelle voidaan lähettää yhteinen kutsu. Yhdistyksen kaikissa kokouksissa jokaisella varsinaisella jäsenellä on yksi ääni.
10§
Yhdistyksen vuosikokous pidetään hallituksen määräämänä päivänä maaliskuun loppuun mennessä ja siinä käsitellään seuraavat asiat
1. valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
2. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. esitetään edeltävän vuoden tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
4. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
5. Päätetään jäsenmaksujen suuruudet
6. Päätetään hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajan palkkiot
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio
8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä muut hallituksen jäsenet
9. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja
10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
11§
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta
12§
Yhdistyksen jäsenet kutsutaan ylimääräiseen kokoukseen jos hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai jos vähintään kymmenesosa (1/10) äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta kirjallisesti pyytää.
ERINÄISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ
13§
Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään helmikuun 15.päivä. Toiminnantarkastajan tulee antaa helmikuun loppuun mennessä hallitukselle lausunto tilien ja hallinnon tarkastuksesta.
14§
Näiden sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta voidaan päättää yhdistyksen kokouksessa kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
15§
Jos yhdistys purkautuu tai lakkautetaan, käytetään sen jäljelle jääneet varat perhehoitotyötä edistäviin tarkoituksiin, joista yhdistyksen viimeinen kokous päättää.