Toimintamme
Satakunnan Sijaisvanhemmat ry:n tarkoituksena on:
- Toimia sijaisvanhempien ja sijoitettujen lasten edunvalvojana
- Järjestää alan koulutusta ja toimia perhehoidon sisällön kehittäjänä
- Mahdollistaa sijaisperheiden keskinäistä kanssakäymistä ja virkistäytymistä
- Toimia yhdyssiteenä alan yhteisöihin sekä kuntiin
- Jakaa tietoa perhehoidosta
Yhdistyksen säännöt
YLEISTÄ
1§
Yhdistyksen nimi on Satakunnan sijaisvanhemmat ry ja kotipaikka Porin kaupunki.
2§
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää lasten hyvää ja laadukasta hoitoa, sekä sijaisvanhempien jaksamista, sekä toimia lasten ja sijaisvanhempien oikeuksien puolustajana. Yhdistys edistää jäsenistönsä koulutus-ja virkistystoimintaa, koordinoi jäsenilleen vertaistukea ja toimii sijaisvanhempien ja alan yhteisöjen yhdyssiteenä. Yhdistys myöskin pyrkii toiminnallaan tuomaan julki perhehoidon hyötyjä.
3§
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä neuvottelu-, koulutus- ja virkistystoimintaa sekä toimittamalla ja kustantamalla alaa koskevaa tiedotusmateriaalia. Taloutensa tueksi yhdistys järjestää asiaomaisella luvalla yleisötilaisuuksia, rahankeräyksiä ja arpajaisia. Lisäksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia sekä omistaa ja hallita kiinteätä omaisuutta.
JÄSENET
4§
Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset johtokunnan hyväksymät yksityiset henkilöt, joilla on / on ollut hoidossaan sijoitettuja lapsia, tai jotka ovat valmennettu toimimaan sijaisvanhempina ja jotka hyväksyvät näiden sääntöjen 2§;ssa määritellyn tarkoituksen sekä suorittavat vuosikokouksen kulloinkin erikseen määräämän jäsenmaksun. Kannatusjäseniksi voivat liittyä kaikki sellaiset yksityiset henkilöt tai oikeuskelpoiset yhteisöt, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa.
5§
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti johtokunnan puheenjohtajalle tai johtokunnalle taikka ilmoittamalla erosta kokouksen pöytäkirjaan. Jäsen, jonka havaitaan vahingoittaneen yhdistyksen toimintaa, voidaan erottaa yhdistyksestä. Asian päättää johtokunta, mutta erotetulla on oikeus vedota asiassa johtokunnan puheenjohtajalle neljäntoista ( 14 ) päivän kuluessa siitä, kun päätos on lähetetty erotetulle. Jäsen, joka jättää suorittamatta jäsenmaksunsa kahdelta peräkkäiseltä vuodelta, voidaan johtokunnan päätöksellä erottaa yhdistyksestä. Tästä päätöksestä ei voi vedota yhdistyksen kokoukseen.
TOIMIELIMET
6§
Yhdistystä edustaa sen lainmukaisena hallituksena vuosikokouksen valitsema johtokunta, johon kuuluu 6 – 9 ( kuusi – yhdeksän ) varsinaista jäsentä, jotka valitaan kahdeksi ( 2 ) vuodeksi kerrallaan ja puheenjohtaja, joka valitaan vuodeksi ( 1 ) kerrallaan. Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta ja on päätösvaltainen, jos puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet johtokunnan jäsenistä on saapuvilla. Puheenjohtajan ääni ratkaisee äänestyksen tasatilanteessa.
7§
Johtokunnan tehtävä on :
– valita keskuudestaan vuosittain varapuheenjohtaja
– valita yhdistyksen sihteeri, rahastonhoitaja sekä muut tarvittavat toimihenkilöt ja määrätä heidän tehtävänsä ja palkkansa talousarvion puitteissa
– huolehtia yhdistyksen kokousten päätösten toteuttamisesta
– suorittaa muut johtokunnalle annetut tehtävät
8§
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja johtokunnan valitsema toimihenkilö, kaksi aina yhdessä.
9§
Yhdistyksen kokoukset kutsutaan koolle vähintään neljätoista ( 14 ) vuorokautta ennen kokousta jokaiselle jäsenelle postitse tai sähköpostitse lähetettävällä kutsulla.
10§
Yhdistyksen vuosikokous pidetään maaliskuussa ja siinä käsitellään seuraavat asiat:
1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri.
2. Valitaan kaksi ( 2 ) pöytäkirjantarkistajaa ja äänten laskijaa.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Esitetään vuosikertomus ja päätetään siitä.
5. Esitetään tilit ja tilintarkastajan lausunto, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille.
6. Määrätään jäsenmaksun suuruus seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi ( 2 ).
7. Määrätään johtokunnan jäsenten ja tilintarkastajan palkkio.
8. Valitaan johtokunnan puheenjohtaja.
9. Valitaan 6 – 9 ( kuusi – yhdeksän ) varsinaista jäsentä johtokuntaan joka toinen vuosi.
10. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja tarkastamaan kuluvan vuoden tilejä ja hallintoa.
11. Hyväksytään kuluvan vuoden toimintasuunnitelma.
12. Hyväksytään kuluvan vuoden talousarvio sekä
13. Käsitellään muut johtokunnan tai yhdistyksen jäsenten esittämät asiat kuitenkin huomioon ottaen yhdistyslain 24§;n määräykset.
11§
Yhdistys voidaan kutsua ylimääräiseen kokoukseen, jos johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai jos yksi kymmenesosa ( 1/10 ) jäsenistä sitä johtokunnalta kirjallisesti pyytää.
MÄÄRÄYKSIÄ
12§
Yhdistyksen tilit päätetään kalenterivuosittain ja ne on annettava tilintarkastajalle tammikuun loppuun mennessä. Tilintarkastajan tulee ennen helmikuun 15. päivää antaa johtokunnalle lausunto tilien ja hallinnon tarkastuksesta.
13§
Näiden sääntöjen muuttamisesta voidaan päättää yhdistyksen kokouksessa kolme neljäsosaa ( 3/4 )enemmistöllä annetuista äänistä.
14§
Yhdistyksen purkautuessa on sen varat luovutettava Perhehoitoliiton kautta käytettäväksi Satakunnan sijoitettujen lasten hyväksi.
15§
Muissa kohdissa noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain määräyksiä.
Säännöt on hyväksytty yhdistyksen perustamiskokouksessa 19.01.1984 ja muutokset hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 17.03.2007 .