Tule vapaaehtoiseksi

Haluatko merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa, jossa pääset kehittämään itseäsi ja lisäämään perhehoitajien ja perhehoitoperheiden hyvinvointia?

Vapaaehtoistoiminta on parhaimmillaan hyvinvoinnin lähde itselle ja edistää hyvää perhehoitoa. Jokainen tehtävä on merkityksellinen.

Haluatko käyttää vapaaehtoistoimintaan muutaman tunnin vuodessa vai muutaman tunnin kuukaudessa? Perhehoitoyhdistyksissä on erilaisia tehtäviä, joihin voit osallistua kiinnostusten kohteidesi ja ajankäyttömahdollisuuksiesi mukaan. Jokainen tehtävä on merkityksellinen ja palvelee päämäärää hyvän perhehoidon ja perhehoitoperheiden hyvinvoinnin tukemisesta.

Vapaaehtoistoimintaa voi kokeilla, eikä siihen ole pakko sitoutua pitkäaikaisesti. Voit tutustua erilaisiin tehtäviin ja etsiä itsellesi mielekästä, oman näköistä ja kokoista vapaaehtoisen paikkaa. Osa vapaaehtoistehtävistä on sellaisia, että voit tehdä niitä kotona ilta-aikaan perheen nukkuessa, joissakin olet ihmisten kanssa tekemisissä tapahtumissa, tapaamisissa tai kokouksissa.

Millainen tehtävä kiinnostaisi?

Vapaaehtoistoiminnassa voi avautua tilaisuus tehdä jotakin, mistä olet aina haaveillut, mutta se ei silti ole osa elämääsi. Esimerkiksi oletko aina haaveillut kioskin pitämisestä, matkaoppaan työstä tai asioiden organisoimisesta? Osaatko laulaa, leipoa tai hoitaa lapsia? Kertovatko ihmiset sinulle helposti huolistaan ja olet mielellään ihmisten tukena? Kiinnostavatko sinua lait ja hallinto?

Etsitään sinulle merkityksellinen tehtävä. Ota yhteyttä omaan yhdistykseesi tai Perhehoitoliiton vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, titta.turunen@perhehoitoliitto.fi, puh. 040 310 1449.

Saat tehtävääsi perehdytystä ja koulutusta. Yhdistykset perehdyttävät uusia vapaaehtoisia ja Perhehoitoliitto kouluttaa vapaaehtoisia yhdistyksiin. Lue alkavista koulutuksista tapahtumakalenteristamme tai ole yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin.