#TietoaPerhehoidosta-kampanja

Perhehoitoliitto toteuttaa vuosittain sosiaalisessa mediassa #TietoaPerhehoidosta-vaikuttamiskampanjoita. Ne tehdään yhteistyössä vapaaehtoisten somelähettiläiden kanssa.

Vaikuttamiskampanjassa nostetaan esiin erilaisia perhehoitoon liittyviä teemoja, joista Perhehoitoliitto haluaa lisätä tietoa ja käynnistää keskustelua.

Uskomme, että kun kaikilla perhehoidon toimijoilla on riittävästi tietoa ja asiat toimivat, perhehoitajille jää enemmän voimavaroja ja aikaa käytettäväksi tärkeimpään tehtäväänsä: perhehoidossa olevasta lapsesta, nuoresta, aikuisesta tai ikäihmisestä huolehtimiseen.

Kampanjassa halutaan myös tuoda esiin esimerkkejä hyvistä käytännöistä liittyen esimerkiksi yhteistyöhön tai monimutkaisten asioiden ongelmaratkaisuihin.

Miten kampanja toimii?

Perhehoitoliitto tuottaa some-lähettiläilleen materiaalia ja tietoa, joiden avulla nämä pääsevät käynnistämään keskusteluja sosiaalisessa mediassa ja välittämään viestiä eteenpäin. Kampanjassa käytetään hashtagia #TietoaPerhehoidosta.

Yhdestä teemasta kampanjoidaan yleensä noin kahden viikon ajan, mutta mikään ei estä lähettiläitä jatkamaan keskustelua tärkeistä aiheista sen jälkeenkin. Perhehoitoliitto tukee lähettiläitään, ja meiltä saa apua ja neuvoja haastaviin vaikuttamistilanteisiin.

Kiinnostuitko?

Tervetuloa mukaan somelähettilääksi! Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia Perhehoitoliittoon osoitteeseen toimisto@perhehoitoliitto.fi. Tallennamme nimesi ja yhteystietosi rekisteriin, jota pidämme yllä vaikuttamistoimintaan liittyen. Kun haluat lopettaa kampanjoinnin, sekin tapahtuu laittamalla viestiä Perhehoitoliittoon. Jos kaipaat lisätietoja kampanjasta, ole yhteydessä kehittämispäällikkö Anu Lehtosaareen, anu.lehtosaari@perhehoitoliitto.fi.

Mihin sitoudut? Sitoudut vastaanottamaan Perhehoitoliitolta kampanjaan liittyvää sähköpostia. Aktiivisena viestinviejänä sitoudut:

  • viestimään asiakeskeisesti, jotta faktatieto perhehoidosta leviää
  • kehumaan törkeästi ja paljastamaan henkilöt, palvelutuottajat ja hyvät käytännöt, jotka sinun arjessasi ovat edistäneet kampanjateeman loistavaa toteuttamista
  • ilmoittamaan kampanjaan kohdistuvasta mahdollisesta trollauksesta tai muusta epäasiallisesta toiminnasta Perhehoitoliittoon.

Lähde mukaan! Muutetaan maailmaa yhdessä pala kerrallaan!

2024

2023

2022

2021

2020

2019