Ajoissa kotiin -kampanja

Kuva kollaasi lukuisista Ajoissa kotiin kampanjan kuvista.
Poimintoja kampanjan somepostauksista.

Perhehoitoliitto koordinoi joka syksy valtakunnallista Ajoissa kotiin -kampanjaa, jolla rekrytoidaan uusia sijaisvanhempia ja aikuisten perhehoitajia sekä tiedotetaan perhehoidon mahdollisuuksista. Kahden viikon mittainen kampanja toteutetaan yhteistyössä hyvinvointialueiden, järjestöjen ja perhehoitoa tuottavien yritysten kanssa.

Kampanjan aikana perhehoito on vahvasti esillä sosiaalisessa mediassa ja ympäri Suomea järjestetään myös infotilaisuuksia ja tempauksia. Perhehoitoliitto vastaa kampanjan valtakunnallisesta tiedottamisesta muun muassa verkkosivuillaan, sosiaalisen median kanavillaan, Perhehoito-lehdessä, uutiskirjeissä ja sähköpostilistalla.

Perhehoitoliitto ylläpitää myös perhehoitajaksi.fi-sivustoa ja kampanjan Facebook-sivua. Niillä julkaistaan ympäri vuoden tietoja perhehoidon infotilaisuuksista, joita hyvinvointialueet ja perhehoidon palveluntuottajat järjestävät. Jos haluat tietoa omasta infotilaisuudestasi jakoon edellä mainituille sivuille, voit ilmoittaa niistä tätä kautta.

Perhehoidon järjestäjät ja palvelutuottajat voivat liittyä kampanjan sähköpostilistalle (PHL perhehoitajien rekrytointi) laittamalla sähköpostia osoitteeseen olli.koikkalainen@perhehoitoliitto.fi.

Somevaikuttaja Peppi Puljujärvi suojelee Ajoissa kotiin -kampanjaa 9.–22.9.2024

Nainen hymyilee ja koskettaa hiuksiaan.
Peppi Puljujärvi on itse kasvanut sijaisperheessä. Yhteydet sijaisvanhempiin ovat säilyneet aikuisiälle asti.

Seuraava Ajoissa kotiin -kampanja järjestetään 9.–22.9.2024. Kyseessä on jo 17. kampanjakerta. Tällä kertaa kampanjan suojelijaksi on lupautunut yrittäjä Peppi Puljujärvi. Hänet tunnetaan somevaikuttajana, ja hän on toiminut muun muassa muusikko Mikael Gabrielin managerina.

– Toivon, että voin osaltani olla auttamassa löytämään mahdollisimman paljon lisää perheitä sitä tarvitseville lapsille, hän sanoo.

Perhehoito on Puljujärvelle tärkeä ja henkilökohtainen asia: hänet otettiin huostaan alle kouluikäisenä vanhempiensa päihdeongelmien vuoksi ja sijoitettiin lastenkodin kautta sijaisperheeseen.

– Olen todella kiitollinen, että minut aikoinaan sijoitettiin. Koen sen olleen asia, joka ”pelasti minut”. Pidän edelleen yhteyttä sijaisvanhempiini, hän kertoo.

Aikuisiällä Puljujärvi on itsekin harkinnut sijaisvanhemmuutta. Hän myös haaveilee työskentelevänsä jonain päivänä sijoitettujen lasten ja nuorten parissa.

– Haluan luoda heille mahdollisimman paljon toivoa siitä, että kaikki on mahdollista. Me emme ole millään tapaa vähempiarvoisia, eivätkä vanhempiemme tai kenenkään muunkaan aikuisen tekemät ratkaisut elämässä määrittele meitä. Vain me määrittelemme itse itsemme, hän korostaa.

Perhehoitoliitto kutsuu tuttuun tapaan hyvinvointialueita, järjestöjä ja perhehoitoa tuottavia yrityksiä mukaan toteuttamaan kampanjaa. Lisätietoa on luvassa Perhehoitoliiton kanavilla kesän ja alkusyksyn aikana.

Ajoissa kotiin kampanjan logo.

  Lisätietoa

  • Katso täältä lisätietoa perhehoidon eri muodoista ja mahdollisuuksista.
  • Katso tästä listaus Perhehoitoliitolle ilmoitetuista perhehoidon infotapahtumista.

  Tiktok-sossut videot perhekotivierailulta vuoden 2023 kampanjaa varten:

  Lehtijuttuja kampanjasta

  • Lue tästä kokonaisuudessaan Perhehoito-lehden numero 4–5/2023, joka oli Ajoissa kotiin -kampanjan teemanumero.
  • Lue tästä vuoden 2023 kampanjan suojelijoiden, Tiktok-sossujen Maija Haapalan ja Camilla Jokelan haastattelu.
  • Lue tästä vuoden 2022 kampanjan suojelijan, valokuvaaja Miina Savolaisen haastattelu.
  • Lue tästä vuoden 2021 kampanjan suojelijan, ammattilaisjalkapalloilija Joona Toivion haastattelu.
  • Lue tästä vuoden 2020 kampanjan suojelijan, näyttelijä-ohjaaja Pamela Tolan haastattelu.

  Lisätiedot: tiedottaja Olli Koikkalainen, olli.koikkalainen@perhehoitoliitto.fi, puh. 040 310 1446.