Tuetut vertaislomat perhehoitoperheille

Mies ja lapsi kylpylän uima-altaassa, taustalla muita ihmisiä.
Mitä loma tarjoaa?
  • Lomalla voit hengähtää ja unohtaa arjen kiireet ja huolet hetkeksi.
  • Lomalla saat mahdollisuuden tutustua samankaltaisessa elämäntilanteessa oleviin perhehoitajiin.
  • Tuetuilta lomilta saatte yhteisiä lomamuistoja, uusia kokemuksia, voimavaroja arkeen, sekä yhdenvertaisuuden tunnetta koko perheelle.
Lomavaihtoehdot 2024

Haku kaikille vuoden 2024 tuetuille lomille on avoinna, lomatarjonnan ja lisätietoa löydät täältä.

Talviloma: Vertaisloma lapsiperheille (lastensuojelun ja kehitysvammaisten perhehoitoperheet)

25.2.–1.3.2024 Kuortaneen Urheiluopisto. Hakuaika on päättynyt.

Kevätloma: Vertaisloma lapsiperheille (lastensuojelun perhehoitoperheet)

28.3.–2.4.2024 Vuokatin Urheiluopisto. Hakuaika on päättynyt.

Kesäloma 1: Vertaisloma lapsiperheille (lastensuojelun perhehoitoperheet)

16.–21.6.2024 Liikuntakeskus Pajulahti. Hakuaika on päättynyt.

Kesäloma 2: Vertaisloma (kaikkien perhehoidon muotojen perhehoitoperheet)

7.–12.7.2024 Tanhuvaaran Urheiluopisto. Hakuaika on päättynyt.

Syysloma: Vertaisloma lapsiperheille (lastensuojelun perhehoitoperheet)

14.–19.10.2024 Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio. Haku avoinna 14.7.2024 asti tämän lomakkeen kautta.

Lisätiedot ja hakuohjeet
  • Voit hakea lomaa, jos asut Suomessa vakituisesti eikä sinulla muuten olisi mahdollisuutta lomailuun. Perustele hakemus hyvin, ja avaa hakemuksessasi tulojesi ja menojesi suhdetta mahdollisimman perusteellisesti: Mitä enemmän perusteluja, sitä paremmat mahdollisuudet on saada lomatuki! Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei voida käsitellä.
  • Lomatuki myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kolmen kalenterivuoden välein. Voit siis hakea lomaa, jos et ole ollut tuetulla lomalla kolmeen vuoteen. Tuetun loman voi saada enintään kolme kertaa kymmenen vuoden sisään.
  • Hakemuksesta tulee käydä ilmi, että kuulut Perhehoitoliiton kohderyhmään. Sähköinen hakemus täytetään MTLH:n sivuilla. Paperisen hakemuksen ja lomaesitteen voi tilata osoitteesta lomat@mtlh.fi tai puh. 010 2193 460.
  • Lomien hakuajat päättyvät 3 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Kutsut lomalle valituille lähetetään noin 2 kuukautta ennen loman alkua. Kielteisestä lomapäätöksestä ei lähetetä ilmoitusta.
  • Lomaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa tai huoneistoissa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, lomapaikan yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmälle suunnattua omaa, maksutonta ohjelmaa. Perhelomilla on tarjolla myös lastenhoito 1–3-vuotiaille lapsille (4 x 2 h). Pyrimme lisäksi järjestämään jokaiselle lomalle vertaisohjaajan.
  • Loman omavastuuosuus aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä on 125 € / 5 vrk. Lomailija maksaa itse matkakulunsa lomakohteeseen. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta.
  • Lisätietoja muusta lomatoiminnasta saa osoitteesta www.mtlh.fi tai perhehoitajien lomien osalta Perhehoitoliitosta Titta Turuselta, titta.turunen@perhehoitoliitto.fi tai puh. 040 310 1449.
Tuetulle lomalle?

Lue lisää Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon sivuilta ja täytä sähköinen hakulomake verkossa.