Perhehoidon järjestäjä, tarkista ainakin nämä asiat ennen hyvinvointialueelle siirtymistä

Tekstimuotoinen lista asioista, mitkä on hyvä ottaa perhehoidon järjestämisessä huomioon hyvinvointialueille siirryttäessä.

Perhehoitoliiton ja THL:n asiantuntijat ovat luoneet perhehoidon järjestäjien tueksi tarkistuslistan asioista, jotka on syytä huomioida nyt, kun perhehoidon järjestämisvastuu on siirtymässä hyvinvointialueille vuoden 2023 alussa. 

Tarkistuslistaa seuraamalla hyvinvointialueet voivat luoda edellytykset hyvälle perhehoidolle.

Listalle kootut asiat perustuvat hyviksi havaittuihin käytäntöihin sekä muun muassa perhehoitolakiin (2015) ja muuhun asiakkaan asemaa koskevaan sääntelyyn, sijaishuollon laatukriteereihin (THL 2019) ja suosituksiin perhehoidon toimintaohjeiden sisällöiksi (THL 2021).

Soteuudistuksen astuessa voimaan vuonna 2023 uudet hyvinvointialueet saavat vastattavakseen perhehoidon järjestämisen ikäihmisille, kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja lastensuojelun asiakkaina oleville lapsille ja nuorille.

Hyvin järjestetyllä perhehoidolla voidaan turvata koti lapselle, nuorelle, aikuiselle ja ikäihmiselle sekä yhdenvertaiset mahdollisuudet saada omia tarpeitaan vastaavaa hoitoa ja huolenpitoa. Hoitomuodon valinnan perusteena ovat hoidettavan yksilölliset tarpeet.

Lisätiedot

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *