Perhehoitoliiton nuorisotyö

Perhehoitoliiton nuorisotyö tarjoaa vertaistukea sijoitetuille nuorille sekä sijaisperheiden biologisille nuorille. Vertaistoiminta auttaa ja tukee nuorta luomaan perustaa itsenäiselle elämälle. Se tukee nuoren kehitystä, itsetunnon vahvistamista, sosiaalisia suhteita ja identiteetin muodostumista. Nuoria aktivoidaan mukaan toimintaan, jolloin luodaan edellytyksiä osallisuuden lisääntymiselle. Lisäksi nuorisotyössä toimii nuorten oma kehittäjäryhmä Tilkkutäkki, joka pääsee suunnittelemaan sekä kehittämään omaa toimintaamme sekä on mukana mm. voima vaikuttaa verkostossa.

Nuorten palautteen perusteella tärkeimmät asiat mukaan tulemiseen on toisten sijoitustaustaisten nuorten tapaaminen sekä vertaistuki:

  • ”Toiminta on auttanu mua tosi paljon jaksamaan ja käsittelemään asioita.” – Nuori
  • ”Olen saanut paljon uusia ystäviä sekä olen päässyt kertomaan taustastani. En ole leireillä kertaakaan kokenut olevani yksin ja voin osallistua niihin omana itsenäni. Tapahtumissa ei ole kiusattu eli niissä on hyvä olla.” – Nuori
  • ”Vertaistukea, se on saanut miettimään että en ole ainut joka on sijoitettuna ja on muitakin jopa samoista tai erilaisista syistä.” -Nuori

Valtakunnallinen nuorten toiminta

Perhehoitoliiton nuorisotyö järjestää valtakunnallista nuorten toimintaa yhteistyössä Suomen Sijaiskotinuoret SINUT ry:n kanssa. Toiminta on tarkoitettu 13-25-vuotiaille sijoitetuille nuorille ja sijaissisaruksille. Nuoret itse osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun SINUT ry:n johtokunnassa sekä nuorten kehittäjäryhmässä.

Lisätietoja valtakunnallisesta toiminnasta, leireistä ja tapahtumista.

Alueellinen nuorten toiminta

Alueellista nuorisotoimintaa toteutetaan yhteistyössä perhehoitajien paikallisyhdistysten kanssa. Tarvittaessa Perhehoitoliiton nuorisotyöntekijä ja SINUT-nuoret voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Tietoa toiminnasta

Tietoa Perhehoitoliiton nuorisotyön ja Sinut ry:n järjestämistä tapahtumista löytyy Sinujen verkkosivuilta. Nuorisotyön löydät myös Facebookista, jossa nuorisotyöntekijällä on oma profiili. Sinuilla on myös oma Facebook-sivu ja Instagram. Lisäksi nuorisotyöllä on Instagram.

Toiminnasta kerrotaan myös Perhehoito-lehden nuorisotyön sivulla.

Lisätiedot ja materiaalipyynnöt